Ο νέος Firefox Quantum υπόσχεται ταχύτερη απόκριση και χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης

Διαθέσιμος από τη Mozilla ο Firefox Quantum, η νέα έκδοση του δημοφιλούς browser. Ο Firefox Quantum υπόσχεται διπλάσια ταχύτητα και καλύτερη διαχείριση μνήμης.

Η νέα έκδοση 57 του Firefox με το όνομα Quantum ήταν μια αναβάθμιση για τον Firefox την οποία περιμέναμε από τον Σεπτέμβρη όταν για πρώτη φορά είχαμε πάρει μια πρώτη γεύση  για τις αλλαγές που θα έφερνε η νέα έκδοση του browser.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Mozilla η νέα «μηχανή» του browser υπόσχεται έως και διπλάσια ταχύτηταταχύτερη εναλλαγή καρτελών, αλλά και καλύτερη διαχείριση της μνήμης RAM με 30% λιγότερη κατανάλωσησυγκριτικά με τον Google Chrome.

Ο νέος minimal σχεδιασμός του Quantum δείχνει ενδιαφέρον, ενώ έρχεται με αρκετά ενσωματωμένα εργαλείαγια τα οποία δεν θα χρειαστεί αν εγκαταστήσει ο χρήστης κάποιο εξτρά add-on. Θα βρείτε λοιπόν εργαλείο για λήψη screenshots, την υπηρεσία Pocket για αποθήκευση άρθρω/σελίδων ώστε να τα διαβάσετε αργότερα, αλλά και νέα βιβλιοθήκη η οποία περιλαμβάνει τη δραστηριότητα του χρήστη όπως το ιστορικό, τις λήψεις, τα bookmarks κτλ.

Μπορείτε να δοκιμάσετε άμεσα τον Firefox Quantum.