Το Facebook Αλλάζει... πρόσωπο!

Το Facebook αποκάλυψε έναν συνολικό επανασχεδιασμό - και πρέπει να πούμε ότι είναι πολύ καλό!

Η ανακοίνωση έγινε στο ετήσιο συνέδριο F8 της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας για το άνοιγμα της εκδήλωσης, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg αποκάλυψε το νέο design και συζήτησε το σκεπτικό της αλλαγής.

Ουσιαστικά, οι χρήστες του Facebook άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν το Facebook τα τελευταία χρόνια. Αντί της δημοσίευσης, όλο και περισσότεροι χρήστες στρέφονται σε ομάδες και άλλους πιο ιδιωτικούς χώρους για να μοιράζονται περιεχόμενο στο δίκτυο.

View image on Twitter
Από τα λόγια του ίδιου του Mark Zuckerberg: ο νέος σχεδιασμός «έχει μεγαλύτερη επικέντρωση στις κοινότητες».


Με τον επανασχεδιασμό, οι χρήστες του Facebook θα έχουν πρόσβαση σε ομάδες από μια πλαϊνή μπάρα στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Αυτό θα κρατήσει τις ομάδες εμπρός-και-κέντρο καθώς κινούνται σε όλη την ιστοσελίδα του Facebook.

Επιπλέον, θα εμφανιστεί ένα κουμπί ομάδων στην κορυφή της οθόνης, κάνοντας κλικ σε αυτό το κουμπί θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα όπου μπορείτε να βρείτε νέες ομάδες, να δείτε τις ομάδες στις οποίες ανήκουν οι φίλοι σας και να διαχειριστείτε τις τρέχουσες ιδιότητες της ομάδας.

Τα γεγονότα παίρνουν και ένα makeover

Μια νέα καρτέλα συμβάντων θα προστεθεί στην εφαρμογή για κινητά για να σας δώσει μια καλύτερη εικόνα των γεγονότων στη γειτονιά και την περιοχή σας.Ορισμένες από τις νέες λειτουργίες συμβάντων περιλαμβάνουν μια προβολή χάρτη, έναν ευκολότερο τρόπο για να δείτε ποια είναι τα γεγονότα των φίλων σας και μια πολύ απαραίτητη προβολή των δημόσιων εκδηλώσεων.

Μια εντελώς νέα εμφάνιση και αίσθηση

Όπως μπορείτε να δείτε στα screenshots παραπάνω, βλέπουμε την έκδοση desktop του Facebook να παίρνει τα σχεδιαστικά στοιχεία από την υπάρχουσα εφαρμογή για κινητά - για παράδειγμα, τοποθετώντας ιστορίες πάνω από το Newsfeed και προσθέτοντας μια γραμμή εργαλείων με γρήγορη πρόσβαση σε ειδοποιήσεις, βίντεο και πολλά άλλα.Το Facebook σημείωσε επίσης ότι επαναπρογραμματίζει τον ιστότοπο από την αρχή. Η εταιρεία σημειώνει ότι αυτό θα βελτιώσει την ταχύτητα και την εμπειρία των χρηστών, αλλά δεν είμαστε ακόμα σίγουροι αν αυτό θα επηρεάσει τον αλγόριθμο Newsfeed θα δούμε τι άλλο μας ετοιμάζει η δημοφιλής αυτή εφαρμογή.