8 Τύποι βίντεο μάρκετινγκ

Πριν αποφασίσετε να κάνετε ένα βίντεο μάρκετινγκ θα πρέπει να αποφασίσετε την στρατηγική προσέγγισης των υποψήφιων πελατών σας.

Υπάρχουν διάφορα είδη προσέγγισης και παρακάτω θα δούμε 8 από αυτά.  Αποφασίστε ποιο ή ποια από αυτά τα είδη θα σας ταίριαζε στην στρατηγική σας και φτιάξτε ένα πρόγραμμα δημοσιεύσεων και τηρήστε το πιστά.

Βασικό στοιχείο στην προσέγγιση πελατών είναι η συχνότητα και η τήρηση των ημερομηνιών που αποφασίσατε.  Στην ουσία εκπαιδεύεται το κοινό σας να περιμένει, κάθε 5-10 ή 15 ημέρες μία ανάρτηση σας.  Φανείτε συνεπείς και οι δυνητικοί σας πελάτες θα σας ανταμείψουν.

 

  1. Βίντεο μάρκετινγκ επίδειξης προϊόντος

Τα βίντεο αυτού του είδους παρουσιάζουν συνήθως την λειτουργία μιας υπηρεσίας ή ενός προϊόντος.

Αναλύει τα οφέλη και αρκετές φορές προβάλλει και μία προσφορά γνωριμίας.

Tip: Δώστε έμφαση στο σημείο υπεροχής και αναδείξτε την διαφορετικότητα που έχει το προϊόν ή η υπηρεσία σας.

 

 

  1. Βίντεο μάρκετινγκ επωνυμίας

Τα βίντεο επωνυμίας δημιουργούνται συνήθως ως μέρος μιας μεγαλύτερης διαφημιστικής εκστρατείας που περιλαμβάνει και άλλα εργαλεία μάρκετινγκ, προβάλλοντας το όραμα, την αποστολή ή το στοιχείο εκείνο που ξεχωρίζει την επιχείρηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό.  Τέτοιου είδους βίντεο θα τα δείτε κυρίως σε ολοκληρωμένες στρατηγικές που στόχο έχουν την διόγκωση της φήμης ενός οργανισμού.

Στόχος αυτού του βίντεο μάρκετινγκ είναι η γνωστοποίηση της φίρμας και η προσέλκυση νέων πελατών.

 

 

  1. Βίντεο εκδηλώσεων

Το βίντεο μάρκετινγκ είναι πλέον δημοφιλές και στη προβολή διαφόρων ειδών εκδηλώσεων. Από μία συναυλία, ένα συνέδριο ή ένα κάλεσμα για εγκαίνια καταστήματος.  Ο θεατής έχει την δυνατότητα να δείτε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα όσα θέλετε να του πείτε για την εκδήλωσή σας.

Tip: Προτιμήστε εύστοχα κείμενα που να δίνουν ακριβές στίγμα του τι θέλετε να γνωστοποιήσετε.  Επιλέξτε μουσική που ταιριάζει στην εκδήλωσή σας και σχεδιάστε την διανομή του βίντεο με προσοχή.

 

brand βίντεο μάρκετινγκ

  1. Βίντεο με συνεντεύξεις #experts

Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα στο μάρκετινγκ.  Εδώ θέλει και την αρμόζουσα προσοχή, οι δυνητικοί πελάτες σας, θα εκτιμήσουν πολύ και θα γίνουν περισσότερο δεκτικοί στο προϊόν σας ή την υπηρεσία που προσπαθείτε να πουλήσετε αν ένας γνωστός ειδικός του χώρου μέσα από συνέντευξη μιλάει εμμέσως για το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Για παράδειγμα: ας υποθέσουμε ότι προσπαθείτε να πουλήσετε ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν και καλείτε να πάρετε συνέντευξη από ένα γιατρό.  Αν μη τι άλλο αυτό από μόνο του σας έχει ανεβάσει το prestige αυτού που πουλάτε.  Αν φτάσετε την συνέντευξη και σε επίπεδο ιατρικών συμβουλών χρήσης, τότε η υπηρεσία ή το προϊόν έχει εκτοξευθεί.

Tip: Oι συνεντεύξεις με ειδικούς ή ηγέτες στον κλάδο σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε εμπιστοσύνη και να ανεβάσετε κατακόρυφα τη φήμη σας στο κοινό-στόχο σας.

 

 

  1. Εκπαιδευτικά βίντεο μάρκετινγκ

Τα εκπαιδευτικά βίντεο μπορούν να μεταδώσουν στο κοινό σας κάτι νέο. Να το εκπαιδεύσουν στο πως να χρησιμοποιούν την α ή την β λύση που προσφέρετε.

Είναι τα βίντεο που θα βοηθήσουν αρκετά τους πωλητές της επιχείρησή σας, γιατί θα τα χρησιμοποιήσουν ως παρουσίαση στην προσέγγιση των πελατών σας.

 

 

  1. Επεξηγηματικά βίντεο

Αυτός ο τύπος βίντεο μπορεί να βοηθήσει το κοινό σας να καταλάβει καλύτερα γιατί χρειάζεται το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Πολλά επεξηγηματικά βίντεο επικεντρώνονται σε ένα φανταστικό ταξίδι του βασικού αγοραστή της εταιρείας που παλεύει με ένα πρόβλημα. Αυτό το άτομο ξεπερνά το πρόβλημα υιοθετώντας ή αγοράζοντας τη λύση της επιχείρησης.

 

 

 

 

  1. Βίντεο μάρκετινγκ αξιολόγησης πελατών

Είναι επιβεβαιωμένο ότι όταν οι πελάτες βλέπουν άλλους ανθρώπους που μεταφέρουν την εμπειρία τους από αγορές που πραγματοποίησαν από προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Οι υποψήφιοί σας θέλουν να γνωρίζουν ότι το προϊόν σας μπορεί να λύσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημά τους.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους προβολής είναι να ετοιμάσετε ένα βίντεο μελέτης περίπτωσης που θα προβάλει ευχαριστημένους πελάτες που μεταδίδουν την εμπειρία τους από το προϊόν ή την υπηρεσία σας καθώς και το βαθμό εξυπηρέτησης πριν και μετά την πώληση.

Οι πελάτες που θα δεχθούν να μιλήσουν πολύ σύντομα θα καταλάβετε ότι μετατρέπονται ως οι καλύτεροι προωθητές της φίρμα σας. είναι οι καλύτεροι διαφημιστές της φίρμα σας.

 

  1. Βίντεο με εξατομικευμένα μηνύματα

Ένας νέος διαδραστικός τρόπος απάντησης ερωτήσεων που σας έχουν γίνει μέσω mail ή συγκεκριμένου ερωτηματολογίου ή ακόμα και μέσω των social media, είναι η απάντησεις να δωθούν μέσω βίντεο.

Ναι το ξέρουμε ότι είναι κουραστικό αλλά, αν θέλετε να πετύχετε μεγαλύτερα ποσοστά πωλήσεων, ακολουθήστε αυτό τον τρόπο.  Η Διαδραστική επαφή με εξατομικευμένα μηνύματα είναι ακόμα σε νηπιακό στάδιο στη χώρα μας.

Όπως καταλαβαίνεται leader γίνεται αυτός που θα την χρησιμοποίηση κατά κόρων και θα την κάνει «κτήμα του».

 

Συνοψίζοντας

Όλα τα παραπάνω είναι ένα μέρος από προτάσεις στρατηγικής.  Ποτέ το βίντεο δεν χρησιμοποιείται μόνο του αλλά ενσωματώνεται σε προηγμένες στρατηγικές μάρκετινγκ.

Αφού λοιπόν σχεδιάσετε την στρατηγική μάρκετινγκ βίντεο, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε να φτιάχνετε το πρώτο σας βίντεο.  Δείτε εδώ βίντεο που έχουμε ετοιμάσει για πελάτες μας και τα εντάξαμε στο γενικό πλαίσιο στρατηγικής μάρκετινγκ.

Για τυχόν απορίες μπορείτε να συμπληρώσετε ένα σχόλιο στο τέλος του άρθρου ή να συμπληρώσετε τη φορμα στη σελίδα επικοινωνίας εδώ!

Είμαι στη διάθεσή σας προκειμένου να συζητήσουμε και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις για εσάς.

 

 

Καλή επιτυχία!

Είμαι ο Μανώλης Γιαλούρης και ασχολούμαι 30 χρόνια με την Διαφήμιση και την επικοινωνία επιχειρήσεων & προσώπων.

 

 

Γεια σας!
Είναι χαρά μας να σας γνωρίζουμε.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε μήνα.

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Leave a Reply